"Biserica Inmultirii" Tabgha, Israel, Galileea, mai 2017.

20.09.2017 18:49

Pelerinajul Sfintei Liturgii. Tabgha (1)

"Biserica Inmultirii" Tabgha, Israel, Galileea, mai 2017. Muntele Fericirilor este locul in care Iisus a tinut predica despre fericiri. Muntele se afla deasupra Tabgha-ei, la 175 metri deasupra marii Galileii, dar la 35 metri sub nivelul Marii Mediterane. Se poate ajunge aici de pe un drum care urca din Tabgha, pe Vered - Hagalil, spre Rosh-Pina si Galileea de Sus.

"Biserica Inmultirii" Tabgha, Israel, Galileea.O ceremonie interconfesională și o Sfântă Liturghie au semnat, duminică, 12 februarie 2017, redeschiderea bisericii înmulțirii pâinilor și peștilor de la Tabgha. Edificiul fusese închis de aproape doi ani din cauza unui incendiu provocat de extremiștii ebraici, în iunie 2015, din ură față de creștinism.

Au fost nevoie de 20 de luni pentru ca biserica să fie restaurată și deschisă din nou cultului creștinilor. Incendiul, provocat de doi tineri ebraici extremiști, nu doar că distrusese edificiul, dar provocase o rană profundă în raporturile dintre comunitățile religioase din Țara Sfântă.