Capernaum

16.10.2017 06:13

În fotografie vedeti casa din Capernaum in care a fost vindecat paraliticul adus pe targa de prietenii lui. Dacă va ganditi ca acolo s-au facut atâtea minuni, au fost vindecați atâția oamnei, acolo locuia cu ei Iisus Hristos si puteau sa apeleze la El, sa asculte cuvântul lui, să se mântuiască o să ziceți: „Fericiti, de o suta de ori fericiti, veti spune, locuitorii acelui oras, in care a fost Iisus Hristos!” Eu insa nu voi spune asta. Nu, nu pot sa-i numesc fericiti pe locuitorii Capernaumului doar pentru ca la ei se oprea des Fiul lui Dumnezeu; nu pot sa fac asta, fiindca locuitorii Capernaumului, care vazuse­ra in numeroase randuri minunile Lui si bine­facerile aratate de El fata de concetatenii lor au ramas nerecunoscatori, necredinciosi, pacatosi nepocaiti.

Domnul Insusi a certat orasul acesta, zicand: Şi tu, Capernaume, care ai fost inaltat pana la cer, pana la iad te vei cobori – caci de s-ar fi facut in Sodoma minunile ce s-au facut in tine, ar fi ramas pana astazi, adica s-ar fi pocait; insa zic voua ca pamantului Sodomei ii va fi mai usor in ziua judecatii decat tie (Mt. 11,23-24).

Acum vedeti ca locuitorii Capernaumului sunt niste oameni nefericiti, caci desi au vazut adeseori minunile Domnului si au auzit invatatura Lui, au ramas pacatosi nepocaiti si au fost osanditi la iad.  Sa ne gandim la noi insine: am pri­mit cumva de la Domnul mai putine binefaceri decat locuitorii Capernaumului?(postat pe fb de ioan monahul, vezi si ioanelixir blog wordpress)