Predica de pe munte

30.09.2018 14:23

"Fericiti veti fi cand va vor ocara si va vor prigoni si vor zice tot cuvantul rau impotriva voastra, mintind din pricina Mea. Bucurati-va si va veseliti, ca plata voastra, multa este in ceruri" (Matei V, 11- 12).

Marturisirea invataturii in care crezi, a adevarului si a libertatii cu pretul vietii este dovada de netagaduit a desavarsirii. Aceste cuvinte prezic multe suferinte celor ce vor urma binele, dar fiind suferinta pentru Dumnezeu, cei dovediti puternici in virtute vor avea mare rasplata in ceruri, vor straluci in lumina imparatiei viitoare.

Nouă, acum,în aceste zile hotărâtoare pentru poporul  român  ne  revine datoria unei mărturisiri la fel de curajoase, acum este martiriul nostru,  acum,  în aceste vremuri de profunde bulversări  în planul mentalităţilor social-colective, pentru că suntem asaltaţi de alte feluri de ideologii, mult mai perfide şi distrugătoare de suflet şi de neam, cum este cea a multiculturalismului pervertit, un fel de marxism cultural, care este preocupat de identitatea de grup, [adică de minorităţile gender], acum avem un Referendum pentru țară, pentru credință, pentru Dumnezeu,  pentru casătoria dintre un barbat și o femeie. Miza este uriașă, o casătorie stricată duce la o familie stricată și depărtată de Dumnezeu.  Poporul român, pe 6 și 7 octombrie aprobă sau respinge Legea adoptată de parlament pentru schimbarea constituției  care va suna așa : Casătoria insemnă un barbat și o femeie.

Daca vrei să distrugi credința unui neam, a unui popor este nevoie să distrugi notiunea de casatorie, atunci poți să destabilizezi și să desfigurezi conceptul de familie.

Lumea este așa de strâmbată și îndepărtată de Dumnezei încât lucrurile crestinesti, darurile și legile Dumnezeiești  între care sunt și casatoria, familia, nasterea li se par nebunie.

Să mergem la Referendum, să arătăm ca nu ne-am departat de Dumnezeu și să votăm Da.

Mantuitorul ii fericeste pe toti cei ce vor suferi ocari, nedreptati, prigoniri si chiar moarte din cauza credintei in El. Fericirea aceasta se refera deci, la apararea credintei pana la sacrificiul vietii. Cununa cereasca este fagaduita celor ce vor pastra credinta in Mantuitorul Hristos si in invatatura Sa, celor ce vor savarsi faptele slujirii lui Dumnezeu si aproapelui, urmand caile desavarsirii.

Asemeni nouă sunt toti cei care prin viata lor raspund intrebarii Sfantului Apostol Pavel : "Cine ne va desparti de dragostea lui Hristos ? Oare necazul sau stramtoarea, persecutia, sau foametea, sau primejdia, sau sabia ?" (Rom. VIII, 35 ). Ei au inteles si au trait cuvintele acestea "... in toate acestea suntem mai mult decat biruitori, prin Acela care ne-a iubit. Caci suntem incredintati ca nici moartea, nici viata, nici cele de acum, nici cele ce vor fi, nu vor putea sa ne desparta pe noi de dragostea lui Dumnezeu, cea intru Hristos Iisus, Domnul nostru" (Rom. VIII, 37-39).

Unora ca aceștia li se cuvine cu adevarat fericirea promisa de Mantuitorul si plata lor va fi pe masura ostenelii in aceasta viata, unde au aratat deplinatatea, puterea si frumusetea dragostei crestine.

Actul procreării, casatoria dintre un barbat și o femeie, familia sunt astăzi și ele obiectul urii anticreștine pentru că aceasta afirmă că omul are un scop superior. Negația procreării răstoarnă morala creștină cu susul în jos și afirmă un principiu metafizic gnostic: sexul ca un scop ultim al omului, închis în propria sa imanență.

Multe religii recomanda iubirea aproapelui; crestinismul singur cere iubirea vrajmasilor. In aceasta privinta Noul Testament este in ruptura cu Vechiul, care opunea violentelor suferite legea talionului: "ochi pentru ochi, dinte pentru dinte, mana pentru mana, picior pentru picior, arsura pentru arsura, rana pentru rana, moarte pentru moarte" (Is 21, 24-25). Hristos Insusi semnaleaza aceasta singularitate si ruptura atunci cand spune: "Porunca noua va dau voua: sa va iubiti unii pe altii asa cum v-am iubit si Eu pe voi. Din aceasta vor cunoaste toti ca sunteti ucenicii Mei, de veti avea dragoste unii fata de altii" (In 13, 34-35), si mai mult inca atunci cand da aceasta invatatura intemeietoare, pe care trebuie sa o reproducem integral caci, din ea deriva intreaga invatatura patristica: "Ati auzit ca s-a zis: ochi pentru ochi si dinte pentru dinte. Eu insa va spun voua: Nu va impotriviti celui rau, iar cui te loveste peste obrazul drept, intoarce-i-l si pe celalalt. ... Ati auzit ca s-a zis: Sa iubesti pe aproapele tau si sa urasti pe vrajmasul tau. Eu insa va zic voua: Iubiti pe vrajmasii vostri, binecuvantati pe cei ce va blestema, faceti bine celor ce va urasc si rugati-va pentru cei ca va vatama si va prigonesc, ca sa fiti fiii Tatalui vostru Celui din ceruri, pentru ca El face sa rasara soarele peste cei rai si peste cei buni si trimite ploaie peste cei drepti si peste cei nedrepti" (Mt 5.38-39.43-45)

Noi trebuie să înțelegem că "Sufletul sa aiba mila de vrajmasi si se roage pentru ei, pentru ca au ratacit de la adevar si merge in iad. Aceasta e iubirea fata de vrajmasi". "Omul bun gandeste: "Tot cel ce rataceste de la adevar piere" si, de aceea, ii este mila de el. Cine a invatat de la Duhul Sfant sa iubeasca, acela se intristeaza toata viata pentru oamenii care nu se mantuiesc si varsa multe lacrimi pentru popor, si harul lui Dumnezeu ii da puterea de a iubi pe vrajmasi. Intelegeti! E atat de simplu. Sunt vrednici de mila oamenii care nu cunosc pe Dumnezeu sau care se impotrivesc Lui. Inima mea sufera pentru ei si lacrimi curg din ochii mei. Pentru noi si raiul si chinurile se vad limpede: le cunoastem prin Duhul Sfant. Aceasta a spus-o si Domnul: "Imparatia lui Dumnezeu e inauntrul vostru" (Lc 17, 21)! Asa ca inca de aici incepe viata vesnica; si chinurile vesnice incep si ele tot inca de aici".

Celor care din diverse motive saboteaza referendumul, le spunem că noi tinem la ei și îi iubim indiferent de iubirea lor, dar aparam dreptul de mama și tată, pentru-că pe ei tot o mamă și un tată i-a facut, de acceia noi le aprărăm cinstirea propriilor lor parinți, de care se pare că au uitat și cred că nu trebuie să-i iubescă, ori nu mai pot să o recunoască fiindcă sunt interese, pofte și vicii lumești pe care nu le pot parasi. Îi iubim și ne rugăm pentru ei și le amintim de mama care i-a nascut i-a facut din iubire, de iubirea de mama, de tatăl lor, de parinții a caror sânge îl poartă sunt legați prin iubire, ei sunt carne din carnea lor, le mai amintim de bunica și bunicul lor de care sunt ancorați din neam și in neam, frumoasă și nestinsă este dragostea bunicilor pentru nepoții lor, dar dacă ei au uitat de iubirea rodului care se naste din tată și mama, nouă ne pasă de copii care trebuie să asigure continuitatea neamului și a lumii în care trăiesc și ei.

Pentru ei, fiindcă îi iubim mergem la Referendum, pentru ei votăm Da.

Îi iubim și pe cei care dezinformează și fabulează ca din banii de referendum se puteau face spitale, sosele, se puteau asigura pensii și salarii mari îi întreb de ce nu s-au facut până acum, ca nu este nevoie să mergem la vot, că suntem manipulate de un partid sau altul ? Domane, ne este milă de ei și de stricăciunea lor, de minciunile lor, de ura lor, de fațărnicia lor, fiindcă daca nu nouă, sigur vor da socotelă la Judecata lui Iisus Hristos, toți vom trece pe acolo.

Minciuna, dezinformarea cruntă împotriva propriei națiuni, este o modalitate pe care am auzit-o și la revolutie, teroriști, bombe, dolari falsificati, lovituri de stat, ca să distragem atenția de la problema reală. Ei scornesc false ,,adevaruri"  cu nerușinare, dar noi stim  ca  Hristos, care s-a rastignit pentru noi și pentru pacatele noastre, Hristos, care este iubire, ne este Calea, Adevarul și Viața. Sa  nu iute ca mai au timp să iubească creatia lui Dumnezeu, ca tâlharului rastignit i-a fost de ajuns o clipă de iubire și Dumnezeu i-a dat viața veșnică. Vă iubim ți va iurtam mai aveți timp veniți la Referendum și împliniți legea lui Dumnezeu: casatoria inseamă un barbat și o femeie care-i dau Domnului copilași frumoși, societății o familie, vieții noi vieți.

Fraților, Domnul a rânduit ca noi să fim cei care apără casatoria, familia, copiii, are încredere în noi, singuri nu reușim, cu Dumnezeu și credintă vom reuși. Mergem la Referendum și votam Da. Dumnezeu să ne lumineze, să ne dea putere ca să reușim pentru neam, pentru tară, pentru urmașii noștrii, sprea Slava lui Dumnezeu. Amin.(postat pe fb de ioan monahul)