Romania crestin ortodoxa (1)

02.12.2017 06:32

Romania crestin ortodoxa (1). Am trait momente entuziasmante in aceste zile Romania crestina si România Mare, ele sunt rezultatul stradaniei acestui popor care s-a nascut si a ramas pe acest pamant din vremuri imemorabile pana astazi. De aceeia nu va suparati pe mine daca in cursul zilelor ce urmeaza, functie si de calendarul cresin si sarbatorile lui sa incepem un ciclu de 4-5 episoade cu istoria Romaniei crestin ortodoxe.

Romania si romanii n-au venit de aiurea, n-au cucerit alte popoare, nu s-au stramutat aici alungând alte neamuri, n-au fost crestinati cu forta, pamântul, limba si credința au fost ale noastre si le-am pastrat prin veacuri, am ramas ca stejarii adânc înfipți în acest pamânt, multi au venit peste noi, multe vicisitudini am îndurat, dar am ramas aici din veci stapâni. Noi am fost patrioți.

Ce este patriotismul şi de ce merită să rămânem patrioţi.

„Patriotismul nu înseamnă ură împotriva altor neamuri, ci datorie către neamul nostru; nu înseamnă pretenţia că suntem cel mai vrednic popor din lume, ci îndemnul să devenim un popor vrednic.” Așa înţelegea unul din marii noștri români, Mihail Sadoveanu, ideea de patriotism, care, din păcate, astăzi se vede condamnată la o nedreaptă stigmatizare.(vezi m. mult pe fb ioan monahul si blog ioanelixir wordpress)